Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνάντηση Εργασίας, Θεσσαλονίκη 11/07/2012

2012-07-11
Θεσσαλονίκη

Η Συνάντηση Εργασίας του Ο.Α.Σ.Π. με στελέχη Πολιτικής Προστασίας και άλλων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2012, στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198), στη Θεσσαλονίκη.

 

Στη Συνάντηση Εργασίας του Ο.Α.Σ.Π. συμμετείχαν στελέχη Πολιτικής Προστασίας και άλλων Υπηρεσιών που εμπλέκονται στο σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών για σεισμό, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Περιφερειακών της ενοτήτων, καθώς και στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των περιφερειακών φορέων εκτάκτου ανάγκης: ΕΜΑΚ – ΠΣ, ΕΤΙΚ – ΕΚΑΒ και ΕΛ.ΑΣ.

 

Ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. κ. Καθ. Κ. Στυλιανίδης χαιρέτισε την Συνάντηση Εργασίας και παρουσίασε την Αντισεισμική Πολιτική στην Ελλάδα και το ρόλο του Ο.Α.Σ.Π. Στελέχη του Ο.Α.Σ.Π. ανέπτυξαν θεματικές ενότητες σχετικά με: τον Καλλικράτη και την Πολιτική Προστασία, τον Επιχειρησιακός Σχεδιασμός σε περίπτωση Σεισμού, τον Προσεισμικό Έλεγχο Δημοσίων Κτιρίων και την Επιλογή χώρων Καταφυγής και την Άμεση και Προσωρινή Στέγαση πληγέντων. Επίσης, ο Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Κ. Κοκολάκης ενημέρωσε και κατέθεσε εμπειρίες σε θέματα σχετικά με την Πολιτική Προστασία και το Σεισμό.

 

Η Συνάντηση Εργασίας πλαισιώθηκε από ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, παρεμβάσεις, προτάσεις και εποικοδομητική συζήτηση. Διανεμήθηκε σε όλους ηλεκτρονικό υλικό με τη μορφή CD με τις παρουσιάσεις των στελεχών του Ο.Α.Σ.Π., τη σχετική Νομοθεσία και τα σχετικά έντυπα - εγχειρίδια του Ο.Α.Σ.Π..

  

 

Παρουσιάσεις - Ο.Α.Σ.Π.