Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνάντηση Εργασίας, Ρόδος 26/04/2012

2012-04-26
Ρόδος

 

Σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσων πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2012, στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο, η Συνάντηση Εργασίας του Ο.Α.Σ.Π. με στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας, με υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας από τους οικείους Δήμους της, εκπρόσωπους Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εκπροσώπους επιχειρησιακά εμπλεκόμενων φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και άλλων τοπικών φορέων. Τη συνάντηση χαιρέτισε και παρακολούθησε ο Αντιπεριφειάρχης Δωδεκανήσων κ. Φ. Χατζηδιάκος. Παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Περιφερειακού ΤΕΕ, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου και υπηρεσιακοί παράγοντες της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσων.
Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. κ. Καθ. Ε. Λέκκας μίλησε για την Αντισεισμική Πολιτική στην Ελλάδα και το ρόλο του Ο.Α.Σ.Π. καθώς και προσδιόρισε παραμέτρους σχεδιασμού για σεισμό που αφορούν στα Δωδεκάνησα. Στελέχη του Ο.Α.Σ.Π. ανέπτυξαν θεματικές ενότητες σχετικά με: τον Καλλικράτη και την Πολιτική Προστασία, τον Επιχειρησιακός Σχεδιασμός σε περίπτωση Σεισμού, τον Προσεισμικό Έλεγχο Δημοσίων Κτιρίων και τις Προδιαγραφές χώρων Καταφυγής και την Άμεση και Προσωρινή Στέγαση πληγέντων.
Η Συνάντηση Εργασίας έκλεισε με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από εκπροσώπους τοπικών φορέων και ουσιαστικό διάλογο προς την επίλυση προβλημάτων που αφορούν το σχεδιασμό για σεισμό. Διανεμήθηκε σε όλους τους παραβρισκόμενους ηλεκτρονικό υλικό με τη μορφή CD με τις παρουσιάσεις των στελεχών του Ο.Α.Σ.Π., τη σχετική Νομοθεσία και τα σχετικά έντυπα - εγχειρίδια του Ο.Α.Σ.Π..
 

Παρουσιάσεις Ομιλητών
Οι Βασικοί Άξονες Αντισεισμικής Πολιτικής - Η Συμβολή του Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμιος Λέκας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ο.Α.Σ.Π., Καθ. Γεωλογίας Ε.Κ.Π.Α.

Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Έκτακτης Ανάγκης σε Περίπτωση Σεισμού - Αρμοδιότητες

Χρύσα Γκουντρομίχου, Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης - Πρόληψη Ο.Α.Σ.Π.
Προσεισμικός Έλεγχος Κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς Χρήσης Παναγιωτοπούλου Διονυσία, Πολ. Μηχανικός MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Αντισειμσικής Τεχνολογίας Ο.Α.Σ.Π.
  •  Δημοσιεύματα:
Κατάλογος Δημοσιευμάτων
H Δημοκρατική   

Η Ροδιακή

 
ΚΟΣΜΟΣ http://www.newskosmos.com/details.aspx?id=543990