Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνάντηση Εργασίας, Πειραιάς 28/05/2012

2012-05-28
Πειραιάς

Η Συνάντηση Εργασίας του Ο.Α.Σ.Π. με στελέχη Πολιτικής Προστασίας και άλλων Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2012, στην Αίθουσα Συσκέψεων (Ακτή Ποσειδώνος 14-16, 6ος όροφος) της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στον Πειραιά.


Στη Συνάντηση Εργασίας του Ο.Α.Σ.Π. χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σ. Χρήστου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δ. Κατσικάρης. Επίσης, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Π. Λυράκης, στελέχη Πολιτικής Προστασίας και άλλων υπηρεσιών των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και εκπρόσωποι των οικείων Δήμων τους.


Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. κ. Καθ. Ε. Λέκκας μίλησε για την Αντισεισμική Πολιτική στην Ελλάδα και το ρόλο του Ο.Α.Σ.Π. καθώς και προσδιόρισε τις παραμέτρους αντισεισμικού σχεδιασμού στις δύο Περιφερειακές Ενότητες χωριστά με τις ιδιαιτερότητές τους. Στελέχη του Ο.Α.Σ.Π. ανέπτυξαν θεματικές ενότητες σχετικά με: τον Καλλικράτη και την Πολιτική Προστασία, τον Επιχειρησιακός Σχεδιασμός σε περίπτωση Σεισμού, τον Προσεισμικό Έλεγχο Δημοσίων Κτιρίων και την Επιλογή χώρων Καταφυγής και την Άμεση και Προσωρινή Στέγαση πληγέντων.


Η Συνάντηση Εργασίας έκλεισε με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους παραβρισκόμενους. Διανεμήθηκε σε όλους ηλεκτρονικό υλικό με τη μορφή CD με τις παρουσιάσεις των στελεχών του Ο.Α.Σ.Π., τη σχετική Νομοθεσία και τα σχετικά έντυπα - εγχειρίδια του Ο.Α.Σ.Π..

 

Παρουσιάσεις Ομιλητών Ο.Α.Σ.Π.
Αντισεισμική Πολιτική στην Ελλάδα – Ο ρόλος του Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμιος Λέκκας, Αντιπρόεδρος Ο.Α.Σ.Π., Καθ. Γεωλογίας Ε.Κ.Π.Α.
Καλλικράτης και Πολιτική Προστασία - Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για σεισμό Χρύσα Γκουντρομίχου, Προϊστ. Τμ. Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης - Πρόληψη Ο.Α.Σ.Π.

Προσεισμικός Έλεγχος κτιρίων

Διονυσία Παναγιωτοπούλου, Προϊστ. Τμ. Αντισεισμικής Τεχνολογίας Ο.Α.Σ.Π.
Χώροι καταφυγής Μ. Πανουτσοπούλου, Προϊστ. Τμ. Προγραμματισμού Ο.Α.Σ.Π.
Άμεση και Προσωρινή Στέγαση πληγέντων Θ. Θωμά, Πολ. Μηχανικός MSc, Ο.Α.Σ.Π.

 

 

  • Δημοσιεύματα  
Κατάλογος Δημοσιευμάτων
 Portnet.gr             http://www.portnet.gr/2009-11-14-13-02-22/10587-2012-05-29-07-13-55.html

zougla.gr

 http://www.zougla.gr/zouglaport/topika/article/imerida-prolipsis-sismou-sto-pirea
Peiraias2day.gr http://www.pireas2day.gr/02,01,3965,00.aspx