Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρόγραμμα: «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους», Πειραιάς, 16-20/5/2013

2013-05-16 to 2013-05-20
Πειραιάς

Στις 16-17-20/5/2013 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο από τον Ο.Α.Σ.Π. στον Πειραιά, στο πλαίσιο του διυπουργικού προγράμματος εθελοντισμού «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους» (www.ethelontismos.gr).

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου αυτού σεμιναρίου, ο Ο.Α.Σ.Π., ο οποίος είναι ένας από τους φορείς που μετέχουν στο πρόγραμμα, επιμόρφωσε τους 25 περίπου συμμετέχοντες σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου.

Το 100 ωρών αυτό πρόγραμμα υλοποιείται από το 2001 έως σήμερα, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Στο πρόγραμμα μετέχουν επίσης τα Υπουργεία: Προστασίας του Πολίτη (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Γ.Γ.Π.Π., Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα), Εθνικής Άμυνας (Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών - Κ.Ο.Μ.Α.Κ.), Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας – Ο.Α.Σ.Π.), καθώς και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Σαμαρείτες και η PRAKSIS.