Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επιμορφωτικό πρόγραμμα «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους», Εύοσμος Θεσσαλονίκης, 3-5/11/2014

2014-11-03 to 2014-11-05
Εύοσμος Θεσσαλονίκης

Στις 3-5/11/2014 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο από τον Ο.Α.Σ.Π. στo Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη (Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου, Πηνειού 3 - Άγιος Αθανάσιος Ευόσμου), στο πλαίσιο του διυπουργικού προγράμματος εθελοντισμού «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους» (www.ethelontismos.gr).


Κατά τη διάρκεια του τριήμερου αυτού σεμιναρίου, ο Ο.Α.Σ.Π., ο οποίος είναι ένας από τους φορείς που μετέχουν στο πρόγραμμα, επιμόρφωσε 40 πολίτες του Δήμου σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου.


Το 100 ωρών αυτό πρόγραμμα υλοποιείται από το 2001 έως σήμερα, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο πρόγραμμα μετέχουν επίσης τα Υπουργεία: Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας – Ο.Α.Σ.Π.), Προστασίας του Πολίτη (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Γ.Γ.Π.Π., Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα), Εθνικής Άμυνας (Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών - Κ.Ο.Μ.Α.Κ.), καθώς και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Σαμαρείτες και η PRAKSIS.

 


Πρόγραμμα εκδήλωσης.