Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επιχειρησιακό Κλιμάκιο, Μυτιλήνη (29-30/03/2013)

2013-03-29 to 2013-03-30
Μυτιλήνη

Κλιμάκιο του Ο.Α.Σ.Π. βρέθηκε στη Μυτιλήνη, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να ενημερώσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Λέσβου για την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στο νησί και για θέματα επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαχείρισης έκτακτων αναγκών σε περίπτωση σεισμού. Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Αθανάσιου Γιακαλή και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου κ. Η. Βερβέρη, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Μυτιλήνη, καθώς και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εκπροσώπων του Δήμου Λέσβου και των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων.


Επίσης, στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό, σχετικά με τα αντισεισμικά μέτρα προστασίας. Εκεί, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου κ. Η. Βερβέρης, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκπρόσωποι υπηρεσιών του νησιού και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.


Το κλιμάκιο του Ο.Α.Σ.Π. ακόμη, συνέβαλε στο σχεδιασμό επιχειρησιακής άσκησης για σεισμό με έρευνα – διάσωση σε αστικό περιβάλλον, εγκατάσταση επικοινωνιών με κεντρικούς φορείς, μετεγκατάσταση κρίσιμων υπηρεσιών και του επιχειρησιακού κέντρου σε σκηνή, κ.α.. Ο Ο.Α.Σ.Π. παρακολούθησε την διεξαγωγή της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι τοπικοί φορείς και οι εθελοντικές οργανώσεις του νησιού και συμμετείχε στην εν θερμώ αξιολόγησή της.

 

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

 

Δημοσιεύματα:

LESVOS REPORT: Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση σεισμών από την Περιφέρεια