Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Άσκηση Ετοιμότητας σε Σχολείο - Σύστημα E-PreS, Χαλάνδρι, 3/5/2017

2017-05-03
Χαλάνδρι

 

Την Τετάρτη στις 3 Μαΐου 2017 ο Ο.Α.Σ.Π. και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. αξιοποίησε το Σύστημα E-PreS, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ομώνυμου ευρωπαϊκού έργου, για την αποτίμηση άσκησης ετοιμότητας στο 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.


Ο Ο.Α.Σ.Π. συμμετείχε στο έργο «E-PreS: Monitoring and Evaluation of Natural Hazard Preparedness at School Environment» το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 και ολοκληρώθηκε τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.


Συντονιστής του έργου ήταν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. Οι υπόλοιποι φορείς που συμμετείχαν στο έργο ήταν οι: Ο.Α.Σ.Π., Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia sezione di Napoli Osservatorio Vesuviano – Ιταλία, Centre for Educational Initiatives – Βουλγαρία, National Institute for Research and Development in Construction, Urban Planning and Sustainable Spatial Development – Ρουμανία.


Στο πλαίσιο του έργου δημιουργήθηκε το Σύστημα E-PreS (software και hardware) το οποίο συμβάλλει στην αξιολόγηση των ασκήσεων ετοιμότητας των σχολικών μονάδων ή άλλων εργασιακών χώρων και στην βελτίωση του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης (σεισμού, ηφαιστειακής δραστηριότητας, πλημμυρικών φαινομένων), με τη χρήση εργαλείων νέων τεχνολογιών.