Εργαστήριο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για σεισμό σε επίπεδο Δήμων για την Π.Ε. Χανίων

Εκτυπώσιμη μορφή

Ο Ο.Α.Σ.Π. , σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υλοποίησε στα Χανιά, στις 22 Ιανουαρίου 2020, «Εργαστήριο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για σεισμό σε επίπεδο Δήμων» με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Δήμων της Π.Ε.Χανίων. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής Νικόλαος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων κ. Βερυκοκίδης Ιωάννης.
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής και Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. κ. Ευθύμιος Λέκκας με ομιλία «Νέα επιστημονικά και επιχειρησιακά δεδομένα από μεγάλης κλίμακας καταστροφές σε διεθνές και εθνικό επίπεδο ως παράγοντες σχεδιασμού στην Κρήτη.Βασικοί Άξονες Αντισεισμικής Πολιτικής. Η συμβολή του Ο.Α.Σ.Π.». Τα στελέχη του Ο.Α.Σ.Π. επικεντρώθηκαν στις θεματικές ενότητες των αρμοδιοτήτων των Δήμων, των χώρων καταφυγής, της άμεσης στέγασης και άσκησης για σεισμό επί χάρτου.
Συμμετείχαν ενεργά Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, υπάλληλοι των Δήμων: Χανίων, Αποκορώνου, Κισσάμου, Κάνδανου, Πλατανιά, Σφακίων καθώς και εκπρόσωποι της Π.Ε. Χανίων, στελέχη της Αστυνομίας και Εθελοντικών Οργανώσεων. Στα πλαίσια του εργαστηρίου, ο Προϊστάμενος της Π.Π. Π.Ε. Χανίων, παρουσίασε το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών με το όνομα «Τάλως», το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την Π.Ε. Χανίων.

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης.

 

Powered by Mobics Ltd